Demain tout commence ( 3de en 4de secundair)

Demain tout commence ( 3de en 4de secundair)

29 & 30/01/2018, telkens om 10h00 & 13h45

Synopsis

Samuel leidt een zorgeloos leven aan de zonnige zuidkust van Frankrijk met veel feest en weinig verantwoordelijkheden. Tot Kristin, een van zijn vroegere veroveringen, langskomt en vertelt dat hij de vader is van haar paar maanden oude baby Gloria. Als Kristin ervandoor gaat en de baby bij Samuel achterlaat, vertrekt hij halsoverkop naar Londen om haar terug te brengen naar haar moeder, maar zonder succes.

 Vader en dochter vestigen zich in Londen waar Samuel als stuntman gaat werken en zich ontpopt tot een liefdevolle, onconventionele vader. Acht jaar later zijn hij en Gloria een onafscheidelijk duo. Maar dan duikt de moeder van Gloria opnieuw op en wil ze haar dochter terug…

Beschrijving

Wat start als een ogenschijnlijk licht en zelfs komisch relaas, evolueert door enkele verrassende wendingen naar een meer gelaagd en best emotioneel verhaal dat jong en oud zal beroeren. Een parel van een film die over véél meer gaat dan opvoeden alleen. Omar Sy (Intouchables, Samba en Chocolat) overtuigde ons eerder al met zijn aanstekelijke lach en heeft ditmaal de jonge en verbluffend authentieke Gloria Colston aan zijn zij.

 

Inspiratie op Pinterest: https://www.pinterest.com/jefindeklas/demain-tout-commence/

Ook geschikt voor: 1ste, 2de, 5de en 6de secundair

Regie: Hugo Gélin

Frankrijk

Nederlands ondertiteld

Speelduur: 117’

€4/leerling