DUNKRIK (5de en 6de secundair)

DUNKRIK (5de en 6de secundair)

22 & 23/01/2018, telkens om 10h00 & 13h45

Synopsis

Dunkirk laat zien hoe honderdduizenden Britse en geallieerde troepen omringd worden door vijandelijke troepen op het strand van Duinkerke bij het begin van de Tweede Wereldoorlog. Gevangen op een strand met hun rug naar de zee, staan ze tegenover een onmogelijke situatie, terwijl de vijand langzaam maar zeker dichterbij komt.

Beschrijving

Christopher Nolan (Batman Begins, Inception) verfilmt de slag van Duinkerke op indrukwekkende wijze. Hij concentreert zich op de overlevingsstrijd van drie Britten in drie verschillende situaties: een soldaat die het strand van Duinkerke probeert te verlaten, een piloot die Duitse aanvallen probeert af te weren én een burger met zijn zoon die onderweg is naar Duinkerke om soldaten te evacueren. Nolan houdt de spanning constant aan doordat hij wisselt tussen deze drie verhaallijnen. Het resultaat is een atypische oorlogsfilm en een meeslepende bioscoopervaring die de oorlogsstrijd toont als nooit tevoren.

 

Christopher Nolan, regisseur: “We zullen [de kijkers] op het strand zetten, al voelend hoe het zand overal kruipt, vechtend tegen de golven. We plaatsen [de kijkers] op kleine burgerbootjes, hobbelend op de golven tijdens deze reis naar een afschuwelijke oorlogszone. Het is virtual reality zonder de headset.”

 

Ook geschikt voor: 3de en 4de secundair

Regie: Christopher Nolan

Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Frankrijk, Nederland

Nederlands ondertiteld

Speelduur: 106’

€4/leerling