Datum: 
dinsdag 20 februari 2018, 20.00 uur

di 20 feb | 20u | €7

'A Ciambra' speelt zich af in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië. Daar woont de familie Amato, vier generaties op elkaar gepakt in een gammel huis. Kleine criminaliteit zoals inbraken en autodiefstal zorgen voor brood op de plank. Daarbij is het voortdurend uitkijken de plaatselijke maffia niet voor de voeten te lopen. Als de vader en oudste zoon worden gearresteerd, voelt de 14-jarige Pio zich de man in huis. Hij wil graag tonen dat hij al voor vol kan worden aanzien en gaat op eigen houtje het dievenpad op. De enige bij wie hij terecht kan voor hulp is de sympathieke Ayiva, die voor Pio een soort tweede vader is geworden. Pio zal echter ondervinden dat een echte man worden ook inhoudt dat hij keuzes moet maken en dat de familie daarbij het sterkste aan hem trekt....

 

Commentaar:

Met zijn gelijknamige kortfilm 'A Ciambra' won Jonas Carpignano in 2014 als prille dertiger de Discovery Award in Cannes. Daarin volgde hij de jonge niet-acteur Pio Amato die al zuipend een dickensiaanse opvoeding kreeg in Ciambra, een Zuid-Italiaanse zigeunerfavela. Het bleek het begin van een vruchtbare samenwerking, want zowel de getalenteerde kwajongen als de verpauperde buurt in Calabrië passeren opnieuw de revue in zijn nieuwe langspeler. 

 

"Knap: A Ciambra trekt aan, stoot tegelijk af en weigert politiek correct te zijn" (De Volkskrant)

 

Jonas Carpignano | Italië, VS & Brazilië | Drama | 118’  | met: Pio Amato, Koudous Seihon, Damiano Amato, e.a

 

Elke derde dinsdag van de maand selecteert Film Fest Gent een kwaliteitsfilm die On Tour in avant-première getoond wordt. 

Ongeveer een maand voor de vertoning wordt bekendgemaakt om welke film het gaat.

Een exclusief gebeuren voor een selecte club bioscopen en cultuurcentra! 

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod,schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.