3de & 4de leerjaar: Blauwhuis - STAPMAN

dinsdag 15 januari ’19, 10.30 uur & 13.45 uur

Een uitbundig, poëtisch en muzikaal sprookje

De Stapman doet mij nog het meest denken aan de maan. Die is er gewoon altijd, ergens in de verte. En verder denk je er niet zo over na.

Theatermaker Simon D’Huyvetter brengt samen met muzikante Renée het verhaal over een jongen en de wonderlijke wereld waarin hij opgroeit. Na een ruzie met zijn broertje Jacob klimt de jongen in een hoge boom en besluit er de rest van zijn leven te blijven.

Daar ontmoet hij een zonderling figuur: Stapman.

Deze voorstelling voor kinderen en volwassenen is geïnspireerd op het leven en werk van poppenspeler en acteur Jozef Van den Berg, die al jarenlang als kluizenaar in een tuin leeft. Met de hulp van het jonge publiek wekt Simon D’Huyvetter de figuur van Stapman tot leven. Hij laat het publiek doorheen ontroerende en vaak komische situaties een dieper verhaal beleven over vriendschap, pijn en wegvluchten van je eigen fouten.

"De leerlingen vonden het bijzonder leuk dat ze bij het verhaal betrokken werden. Onze school zat op de voorste rijen waardoor zij ook op het podium mochten. Vooral de interactie tussen acteur en het publiek was voor hen verrassend leuk. Een topvoorstelling voor hen!"

Met: Simon D'Huyvetter en Renée (Live muziek)

duur: 60’

€6